Harley Davidson anklagas för att ha stängt amerikansk fabrik och sagt upp hundratals arbetare för att frakta arbete till Thailand Cheap

MILWAUKEE — En fackförening för Harley-Davidson tror att landets mest kända motorcykeltillverkare stänger sin fabrik i Kansas City för att flytta en del av arbetet till en ny fabrik i Thailand.

Harley har sagt att det kommer att stänga Kansas City-fabriken trots vädjanden från några kongressmedlemmar att hålla den öppen och behålla cirka 800 jobb. Harley säger att det flyttar Kansas City-arbetet till företagets fabrik i York, Pa., vilket skapar cirka 400 ytterligare jobb i York.

Men i ett möte i onsdags med House Minority Leader Nancy Pelosi, D-Calif., sa medlemmar av Association of Machinists and Aerospace Workers att åtminstone en del av arbetet var på väg till Thailand.

"En del av mitt jobb flyttas till York, men den andra delen kommer till Bangkok", säger Richard Pence, maskinist vid fabriken i Kansas City.

Harley-Davidson har förnekat att det finns en koppling mellan Kansas City och Thailand.

"Fabriken under uppbyggnad i Thailand är en separat och orelaterade fråga. En del av vår långsiktiga strategi är att växa vår internationella verksamhet till 50 procent av vår årliga volym till 2027. Thailands anläggning kommer att tillåta oss att vara konkurrenskraftiga och ge ryttare större tillgång till vårt varumärke och våra produkter på en växande global marknad.” sa företaget i ett uttalande.

Harley-Davidson har också en monteringsfabrik för motorcyklar i Indien, där de bygger företagets populära Street-modellcyklar för utländska marknader.

”Att öka produktionskapaciteten i Asien är i linje med företagets långsiktiga strategi att fokusera på tillväxt internationellt. Det är inte avsett att minska amerikansk tillverkning”, sa företaget.

Men det fallet är svårt att acceptera i Kansas City, där företaget har monterat några av sina mest populära motorcyklar sedan 1997.

"Jag påverkas direkt av ett företagsbeslut som jag inte hade något att säga till om", säger Pence, som har arbetat på fabriken i 21 år och har den högsta rankingen i anläggningen.

Pence, som arbetar med maskinunderhåll, sa att ingenjörer från fabriken åker till Thailand för att hjälpa till att sätta igång den verksamheten, med provproduktion förväntas i sommar.

Han tror att en del av Kansas City-fabrikens utrustning också kommer att skickas till Thailand.

"De går igenom allt nu och gör sig redo att packa ihop det," sa han.

Ungefär 35% av cyklarna som monteras i Kansas City är avsedda för försäljning utanför USA, enligt Pence, även om Harley inte skulle bekräfta det.

Asien har varit en av företagets snabbast växande marknader, men genom åren har det också varit en marknad med höga tariffer på USA-tillverkade motorcyklar.

”Vi har kämpat mot tullar under de 21 år som jag har varit anställd i företaget. Men tullar är bara ett faktum, säger Pence.

Facket är kritiskt mot att Harley investerar i Thailand samtidigt som de får skattesänkningar enligt president Donald Trumps nya företagsskatteplan.

"Dessa företag tar skattelättnader med ena handen och delar ut rosa lappar med den andra," sade International Association of Machinists and Aerospace Workers President Bob Martinez Jr. "Jag kommer att kalla det som jag ser det ... det här är ett företag bakhåll för arbetande människor."

"De borde återinvestera i Amerika," sa Pence, anställd i Kansas City.

Harley-Davidson har sagt att fabriken i Thailand kommer att montera cyklar från komponenter som produceras på företagets amerikanska anläggningar.

Harleys försäljning i USA har sjunkit under de senaste åren när babyboomers börjar åldras av ridning och färre yngre människor kliver upp för att ta deras plats

KÄLLAUSA Today
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/