Thai domstol dömer AirBnB mot lagen i Thailand för dagliga och veckovisa uthyrningar, Förbjudet!

Hua Hin-

En domstol i Thailand har ansett att AirBnB strider mot thailändsk lag och i praktiken förbjudits med allvarliga böter och eventuell fängelse för alla som erbjuder rum för daglig och veckouthyrning samt potentiella hyresgäster. Månadshyror och långtidshyreskontrakt ansågs lagliga.

Ett brev skickades till bostadsrättskomplexet Wan Vayla i Khao Tao från den lokala myndigheten som beskriver domstolens beslut i två av tre fall där bostadsrätter hyrs ut under mindre än en månad.

I ett fall ska böter på 5,000 500 baht betalas och XNUMX baht per för var och en av tjugo dagar.

I det andra fallet måste en böter på 5,000 100 baht också betalas med ytterligare böter på 81 baht för en period på XNUMX dagar.

Lokala och statliga tjänstemän undersökte ärendet i december förra året och gick till domstol. Domen kan i praktiken vara början på slutet för företag som AirBnB i Thailand som konsekvent har sagt att det de erbjuder i kungariket är lagligt.
Det kan noteras att företaget har genomfört utbildningar och seminarier på regelbunden basis i Thailand och det finns tusentals människor som erbjuder sina rum att hyra i hela landet.

AirBnB marknadsför aktivt sin verksamhet i Thailand och konsekvenserna av domen kan bli enorma för företaget, hyresgäster och konsumenter.

Domstolen slog fast att personer som hyr ut sina rum dagligen och veckovis stred mot reglerna kring hotell. Det i sin tur orsakar problem för lagligt licensierade hotell. De thailändska myndigheterna har nyligen slagit ner mot olicensierade hotell i Pattaya och andra områden och denna åtgärd är en del av tillslaget. Lägenhetsägare på platser som Basen har under en lång tid klagat på att AirBnB orsakar allvarliga störningar i deras boende och hyresavtal.

AirBnB har inte svarat på kommentarer i nuläget, även om thailändska myndigheter sa att åtgärder kommer att vidtas omedelbart baserat på domstolsbeslut.

Prenumerera
KÄLLAHua Hin
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/