Motortaxichaufför får böter, ber om ursäkt för att han sparkat tysk turist i huvudet som försökte låsa upp sin cykel och fly från böter

Pattaya-

Sunthorn Saenkham, 48, på bilden ovan, bötfälldes på 1000 baht och bad offentligt om ursäkt för att han sparkat den tyska turisten Andreas Bruer i huvudet nära polisstationen på Beach Road.

Mr. Bruer hade sin motorcykel låst och blev tillsagd att gå till polisstationen när enligt polisöverste Apichai Krobphet, chef för Pattaya-polisen, började göra motstånd och vägrade gå. Som videon nedan visar vid det här laget försökte han ta av klämman och lämna när Mr. Saenkham sparkade honom i huvudet. Mr. Bruer hade sin cykel fastklämd och den konfiskerades eftersom Mr. Bruer inte har något lagligt motorcykelkort, enligt de nya lagarna vi har skrivit om tidigare.

Pattayapolisen uppger att turisten var väldigt oförskämd, aggressiv och vägrade lyssna på dem och sa att han är mycket viktig i sitt land. Men de uppgav också att Saenkham inte borde ha tagit saken i egna händer och att de kunde ha hanterat situationen fredligt.

Bruer åtalades utan motorcykelkörkort, fick böter och hans cykel konfiskerades.

Herr Saenkham uppgav att han var kränkt av att turisten förnedrade polisen och thailändarna och försökte inte respektera thailändsk lag och att det var därför han vidtog åtgärder.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/