Thailands turistankomster högsta på tre år under årets första kvartal, en ökning med cirka 3 %

Thailand (Credit The Phuket News)

Det är den starkaste tillväxten för januari till april sedan 2015 då antalet ankomster ökade med 23.21 %. För samma fyra månader 2017 ökade ankomsterna med 3.35 %.

I april uppgick antalet besökare till 3,092,725 9.38 15. en ökning med XNUMX % jämfört med föregående år, berättade ministeriet för turism och idrotts ständige sekreterare Pongpanu Svetarundra vid ett möte för utvärdering av turismen på tisdagen (XNUMX maj). Songkran anges som en viktig orsak till uppgången.

Thailands starka dragningskraft på de östasiatiska marknaderna fortsatte i april med 2,149,095 14.46 3 ankomster (+508,000%) av drygt 0.99 miljoner totalt för månaden. De europeiska marknaderna genererade 153,000 12.6 besök med marginella XNUMX %. Sydasien, de andra anmärkningsvärda regionerna, gav XNUMX XNUMX besök, en ökning med XNUMX %.

De 10 främsta ländernas utbudsmarknader i april förblev desamma som tidigare månader: Kina; Malaysia; Laos; Ryssland; Indien; Japan; Korea; Vietnam; USA och Storbritannien.

Kina toppade listan med 987,000 31.9 besök bara i april en ökning med häpnadsväckande XNUMX%. Kritiker av massturism som varnar Thailand står inför ett "överturism"-hot säger att landet borde dra ner på kampanjer på Kinas lågprismarknader för paketresor.

De senaste siffrorna för april visade att Ryssland gjorde comeback med 126,000 18.54 besök, vilket motsvarar en respektabel tillväxt på XNUMX %.

Indien med 121,000 12.94 besök växte med 10 % och Vietnam, som nu är en topp-89,000-landsmarknad för Thailand, levererade 14.05 XNUMX och ökade med XNUMX %.

Det fanns två negativa aktörer. Överraskande nog minskade Sydkorea med 116,000 0.47 besök med marginella 12.84 %, men minskningen på 87,000 % i Storbritanniens besök till XNUMX XNUMX borde få en alarmklocka att ringa.

Thailands främsta turistbesökare fortsätter för närvarande att vara från Kina, Ryssland, Indien och, något överraskande för vissa, USA. Engelska besökare har minskat avsevärt.

 

Prenumerera
KÄLLAPhuket-nyheterna
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/