Thailands ekonomi växer i snabbaste takt på fem år för första kvartalet 5

Thailand-

I samband med vår artikel tidigare denna vecka om att antalet turister har ökat med 14 % från kvartal till kvartal hittills under 2018, det högsta antalet på tre år, rapporterar Thailand och Reuters nu att landets ekonomi har haft den största tillväxten på fem år för det första kvartalet av 2018.

Den ekonomiska ökningen tillskrivs ökade utgifter för turister, särskilt kineser och medel- och överklassindier, högre privat konsumtion och förbättrad exportresultat totalt sett.

Analytiker som Krystal Tan med Capital Economics varnar dock för att tillväxten kanske inte kommer att hålla i sig under året eftersom det fortfarande råder osäkerhet på grund av den politiska situationen med Thailand och val som försenas ytterligare ett år, samt potentiell uppmjukning på exporterade varor. Antalet turister förväntas öka till landet som helhet och de genomsnittliga utgifterna för turister har ökat, särskilt för de kinesiska och indiska turisterna.

KÄLLAReuters
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/