Uppdatering: Berättelsen om indiska "turister" som sa att strandmattorförsäljare attackerade dem fulla av hål, inte sant

Pattaya-

Som rapporterades av oss och allmänt genom andra medier igår att två indiska turister attackerades av Beach Mat-försäljare på Beach Road nära Soi 9, visar det sig att historien om de två indiska "turisterna" inte var riktigt som den verkade.

De två indiska "turisterna" är inte turister alls utan ganska långvariga Pattaya-bor med lagliga arbetstillstånd och arbetsvisum som arbetar för ett exportföretag, vilket de glömde att nämna för polisen under sin anmälan.

De "glömde" också att nämna att de två thailändska män som attackerade dem inte var Beach Mat Vendors utan snarare angavs som affärspartner med deras företag. De indiska medborgarna, Baldeep Singh Gultali och Gurwiwder Singh, uppgav att den thailändska kvinnan med dem var "förvirrad" och trodde att de thailändska männen var strandmattorförsäljare, trots att de talade flytande thailändska och beskrev situationen för henne såväl som för indianerna. män, som talar thailändska. De hävdar att de inte ljög, trots flera vittnen till motsatsen, inklusive de första poliserna.

Polisöverste Apichai Krobphet, chef för Pattaya-polisen, säger att den sanna historien är helt annorlunda efter att ha intervjuat alla inblandade parter och de indiska männen medgav att det fanns en viss "förvirring".

Mr. Baldeep, för ett icke namngivet affärssyfte, behövde överföra 3000 baht till Indien men hade bara 2500 baht på sig. Han lät Mr. Singh ringa en affärspartner, de två thailändska män som inte har namngivits, för att ge dem 500 baht. Men när de anlände uppger båda parter att Mr. Singh vägrade att ge pengar eller betala de thailändska kollegorna för leveransen från ett långt håll mitt i natten. Vid denna tidpunkt utbröt ett bråk mellan de två parterna om affärstvisten. En säljare av strandmattor försökte bryta kampen men misslyckades och det var här indianernas statliga "förvirring" inträdde.

Polisen undersöker ytterligare den nu fastställda personliga affärstvisten men det är bra att veta att det inte finns några gäng strandmattor som "äger" stranden. Kanske borde de i framtiden inte göra "affärer" klockan 1:00 på Beach Road.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/