Det är officiellt - det är nu regnperioden!

Förbered det paraplyet eftersom regnperioden officiellt har börjat, sa den nationella vädermyndigheten i måndags.

Landet gick in i monsunsäsongen på lördagen när sydvästliga vindar förde in fukt från Andamansjön och orsakade nederbörd i hela landet, sade Wanchai Sakudomchai, generaldirektör för meteorologiska avdelningen.

Säsongen avslutas i mitten av oktober i Bangkok och övre Thailand, medan de södra delarna kommer att få regn fram till december.

Avdelningen varnade dock för att vissa delar – särskilt nordost – skulle få lite nederbörd från juni till mitten av juli och riskerade vattenbrist för bevattning.

Specifikt i Pattaya har vi blivit översvämmade av osäsongsbetonade regn i många veckor nu och prognosmakare förutspår att detta kommer att bli en särskilt aktiv regnperiod för Pattaya-området.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/