Två nigerianer arresterade i Pattaya för romantiska bedrägerier, kortskumning

Pattaya-

Polisen i Pattaya har gripit två nigerianer som påstås vara medlemmar i en romantisk bluff som förgriper sig på thailändska kvinnor.

Ositadima Ibeh, 28 och Chinedu Calistus Ndubuisi, 30, anklagades för att vara medlemmar i gäng som bedriver romantiska bedrägerier och skummar kort, sa Pattayas polischef Pol överste Wichai Krobphet vid en presskonferens på måndagen.

Polisen beslagtog smidesverktyg för att kopiera bankomatkort från dem, sa Wichai, tillsammans med falska bankomat och kreditkort, samt falska ID-kort.

Wichai sa att parets senaste offer verkade vara Wilaiwan Pongkwapol, som hade överfört hennes pengar till ett konto.

Polisen övervakade kontot och gjorde en arrestering efter att de två misstänkta påstås ha tagit ut pengarna från en bankomat vid Kasikorn Bank på Soi Arunnothai i centrala Pattaya.

De två hävdade att de anlitats av en annan nigerian för att ta ut pengarna och sedan sätta in dem på mannens konto i utbyte mot en provision på 5 procent. De sa att de hittills hade satt in över 1 miljon Bt på det kontot. De hävdade att de inte var medvetna om att det de gjorde var fel.

KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/