Pattaya City-tjänstemän slår ner på Street Food Carts

Pattaya-

Pattayas stadstjänstemän förklarar krig mot gatuvagnar i områden där de är begränsade. Gatuvagnar, som tekniskt sett strider mot lagen eftersom de inte är licensierade och inte klarar hälsoinspektioner, har alltid varit en del av thailändsk kultur och thailändsk gatumat är älskad av både lokalbefolkningen och turister från hela världen. Tjänstemän inser hur viktig gatukorgsmat är för turistnäringen och för lokalbefolkningen men kan, trots ständiga varningar, inte heller tillåta dem i områden där de hindrar trafiken eller orsakar problem.

Under de senaste dagarna har team av poliser varit upp och ner för Soi 6, Soi 7 och Soi 8 för att biljetter och konfiskera matvagnar. Polisbilar har parkerats i slutet av gatorna för att fånga gatukärror innan de försöker komma nerför gatan. Försäljarna har ständigt blivit varnade för att detta skulle hända och att de måste stanna på de angivna områdena, såsom Soi Buakhao Market eller Soi 15 på Walking Street. De lyssnade dock inte utan fortsatte att blockera nödvägar och hindra trafiken på större gator. Dessutom har lagliga restauranger och 7-11 uttryckt oro över de illegala vagnarna som påverkar deras verksamhet. (På samma sätt som hotellen har bekymmer med illegala pensionat)

Stadens tjänstemän säger att trycket kommer att fortsätta som en del av lösningen för att förbättra trafiken och vägförhållandena. Under tiden har smarta thailändska män på motorcyklar setts erbjuda en leveransservice till hungriga tjejer som arbetar på Soi 6, 7 och 8 för en liten avgift och går och hämtar utsökt thailändsk gatumat från de angivna områdena.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/