"Kända" indisk journalist påstår sig ha blivit överfallen, utpressad och rånad av affärspartners i Pattaya

En journalist från Indien ska ha blivit överfallen, avklädd, fotograferad och utpressad i Pattaya av sina landsmän, enligt ett klagomål till polisen. 
Offret, vars identitet har undanhållits, lämnade in ett klagomål vid Muang Pattayas polisstation vid 1:XNUMX på söndagen.

Han berättade för polisen att några indier hade kontaktat honom under förevändning att anlita honom för att ta bilder för ett reseföretag med en plan för att marknadsföra det på den indiska marknaden.

Efter att ha accepterat erbjudandet checkade han in på ett hotell i Bang Lamung-distriktet i Chon Buri-provinsen för att förbereda sig för arbetet. Men på fredagskvällen överföll och klädde indianerna honom och hotade efter att ha fotograferat honom att utpressa honom.

"De hotade att skicka dessa bilder och till och med videoklipp till sociala medier som är välkända i Indien om jag inte gav dem pengar. Jag är känd där. Så jag var tvungen att ge dem de 200,000 100,000 rupier [nästan XNUMX XNUMX Bt] jag hade i min ägo, säger offret.

Angriparna ska också ha krävt att det 40-åriga offret skulle skriva under två checkar åt dem.

Efter att han gett upp flydde de från platsen.

Offret, efter att ha funderat över saker och ting, bestämde sig för att ringa en vän för att få hjälp. Vännen är gift med en thailändsk kvinna och hon tog honom till polisstationen för att lämna in en anmälan.

Polisen lovade att utreda fallet och spika fast de skyldiga. Polisen har också sagt att de tror att det kan finnas mer i historien och vill höra de andra individernas sida.

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/