Uppdatering: Israel kommer inte att utlämna israeliska medborgare som eftersöks i knivhugg eller samarbeta i utredningen

Pattaya-

Som vi har rapporterat tidigare, efter att australiensaren Jeremy McCall, 22, knivhöggs i Mixx Disco förra veckan, har de thailändska myndigheterna letat efter en fortfarande onamnd israelisk medborgare. En ytterligare tidslinje för händelsen har också kommit fram sedan knivhuggen. Vi kommer att täcka denna tidslinje först och sedan diskutera Israels ståndpunkt om incidenten.

4:00 AM (Ungefär)- Mr. McCall rör en kvinna med den israeliska mannen, som vi kommer att kalla Mr. I, och hävdar att han försöker få hennes uppmärksamhet. (Han uppgav för pressen att de hade varit med henne i timmar tidigare på kvällen och säger att CCtv-filmer bevisar detta. Polisen har inte bekräftat detta uttalande.)

4:01- Mr. I i ett anfall av ilska drar tillbaka en liten vändkniv och sticker Mr. McCall i sidan, slår ett större organ och försätter honom i ett kritiskt tillstånd. Han har sedan återhämtat sig och återvänt till Australien och är nu i stabilt tillstånd. Flickan med Mr. I och åskådare försökte stoppa honom från denna handling.

4:03- När Jeremy återvände till sitt bord, fortfarande inte medveten om att han hade blivit knivskuren på grund av berusning och chock, sa Mr. I, som redan hade betalat hans räkning, att han skulle gå på toaletten till gruppen med honom. (Detta kan ha orsakat den ursprungliga badrumsförvirringen i media). Han lämnade gruppen. Säkerheten stoppade honom inte eftersom de inte visste att Mr. McCall hade blivit knivhuggen vid den tiden och kniven var en mycket liten och mycket döljbar vändkniv som lätt kan föras genom säkerhetskontrollen.

4:10- Mr. McCall, kraftigt blödande och uppenbart knivhuggen, förs ner av sina vänner, familj och säkerhet när en ambulans och polis tillkallas.

4:30- Mr. Jag bokade en taxi genom en populär taxiapplikation och gick direkt till flygplatsen. Han stannade inte vid sitt hotell efter väskor eller tillhörigheter. Det antas att han hade sitt pass på sig.

4:45-Mr. McCall förs till sjukhuset. Han fördes senare till ett andra sjukhus.

6:00 - Mr. Jag anländer till flygplatsen och bokar det första flyget till Israel med avgång runt 9:00. Inga flaggor hissas.

9:00-Mr. Jag flyger ut ur landet precis när nyhetsartikeln kommer till mainstreampressen.

Pattaya-nyheterna har sökt mer information om Mr. I och har upptäckt följande, enligt Israels ambassad:

"Enligt israelisk lag kan ingen medborgare i Israel utlämnas till åtal för ett påstått brott som begåtts på främmande mark. Israel är medvetet om denna fråga och kommer att undersöka denna medborgare och fråga om våra egna interna system och kontroller och balanser.”

Det är en allmän uppfattning att personen inte kommer att ställas inför några anklagelser eller straff i Israel.

Thailändska myndigheter har uppgett att individen har identifierats och flaggats för att bli arresterad om de återvänder till Thailand. Men med tanke på att Mr. I, sannolikt känner till hans lands regler angående utlämning och brott utomlands på grund av att han flyr landet så snabbt, är det osannolikt att han kommer att återvända till Thailand.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/