Pattaya Bag Vendor hotar att skjuta köpslående turister, arresterad

Polisen i Pattaya arresterade en försäljare på tisdagskvällen för att ha skrämt kinesiska turister efter att de vägrat köpa hans väskor.

Turistpolisen i Pattaya och poliser från Pattayas polisstation arresterade Somchai Kraiphan, 43, vid en strandväg utanför Na Klua-stranden klockan 9.

Tidigare, klockan 11.30 på tisdagen, publicerade en reseledare, vars Facebook-identitet är Wicha Tham, ett 1.46-minuters videoklipp som visar Somchai skrika argt på kinesiska turister.

Klippet visade att Somchai hotade att skjuta turisterna för att de inte köpte hans krokodilskinnspåsar efter att de bad om rabatter.

Wicha sa i inlägget att han hoppas att Pol generalmaj Surachet Hakpal, biträdande kommissionär för turistpolisbyrån, skulle se tjänsten och vidta åtgärder

Pol Överstelöjtnant Piyapong Ensarn, inspektör för underavdelning 4 av turistpolisens division 2, sa att Surachet såg klippet och beordrade gripandet.

Efter gripandet uppgav Somchai att han var ledsen för vad han hade gjort. Han sa att hans fall borde tjäna till att påminna andra leverantörer om att ha tålamod. Det är oklart om han måste betala böter eller straff för de hot som ger Pattaya dåligt rykte.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/