10:XNUMX Uppdatering: Fotbollslaget fortfarande instängt i översvämmad grotta, sökningen avbröts på grund av stigande vatten, tros fortfarande levande

Chiang Rai-

Uppdatering från 10:20 måndagen den 25 juni.

Trots några tidiga rapporter har fotbollslaget som är instängt i ett grottsystem nära Myanmars gräns i Chiang Rai fortfarande inte räddats.

För ungefär en timme sedan, runt 9 thailändsk tid, uppmanade tjänstemän att tillfälligt dra sig ut efter att ha simmat upp till 00 km inne i det översvämmade grottkomplexet på grund av regn och stigande vatten och begränsad sikt. Familjemedlemmar och en ökande närvaro av allmänheten och media fortsätter att slå läger utanför grottan i hopp om positiva nyheter.

Elitenheten Navy Seal Diving i Thai Royal Navy, belägen i Chon Buri nära Pattaya och som har fått utbildning från US Navy Seals under Cobra Gold årligen, är det primära räddningsoperationsteamet vid denna tidpunkt och kallades in tidigare i måndags efter att myndigheterna i Chiang Rai kunde inte ta sig in i grottan med sina egna resurser.

Pojkarna, i åldern 11-15 år, tros ha tagit sig in i Tham Luang Nang Non-grottan i Chiang Rai-provinsen med sin 25-åriga tränare sent på lördagseftermiddagen. En mamma rapporterade att hennes son inte kom tillbaka från fotbollsträningen den dagen, vilket föranledde sökandet. Deras tränare, 25 år gammal, var med dem. Totalt 12 elever tros vara instängda.

Kapten Anant Surawan, chef för Underwater Demolition Assault Unit, sa att mörkret och vattennivån utgjorde risker för operationen. Alla beordrades att återvända för att kartlägga nästa drag, tillade han. Lokalbefolkningen och skogvaktare sa att vertikala schakt också gav inträde till komplexet och att det fanns andra avlägsna och svåra ingångar, men de kommer att tittas på av teamen för en ingångspunkt.

Marinens team uppger att baserat på bevis som de hittade, inklusive ryggsäckar och föremål övergivna i översvämmade grottor, att eleverna fortsatte att gå djupare in i grottan och de tror starkt att de fortfarande är vid liv och på väg till ett område som inte kan översvämmas på grund av grottnivå enligt skogvaktare men är ungefär 8 km in och mycket svår att nå. De har skickat förnödenheter i vattentäta förpackningar med färskvatten och mat genom grottan i hopp om att de kommer att nå den förutspådda torra delen när strömmen går till den delen.

Vi här på The Pattaya News hoppas på positiva nyheter.

 

 

 

 

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/