Enorm räddningsaktion inledd för ungdomsfotbollslag instängda i översvämmad grotta i Chiang Rai

Chiang Rai-

 

Räddningsmän planerar ett andra försök att försöka ta sig igenom en liten, översvämmad passage i en thailändsk grotta för att söka efter 12 pojkar och deras fotbollstränare som gick in i grottan för två dagar sedan på en studieresa.

Vid sitt första försök i gryningen kunde dykare inte nå den stora kammaren djupt inne i grottan där eleverna kan vara, säger Kamolchai Kotcha, tjänsteman i skogsparken där grottan ligger i Chiang Rai-provinsen i norra Thailand.

Passagen till kammaren är extremt liten, "översvämmad och täckt med sand och lera", sa Kamolchai.

Den stora kammaren ligger cirka 4 km (2.5 miles) från ingången till grottan som man tror är 6 till 8 km lång.

De 12 pojkarna är i åldern 11-15 år och tros ha tagit sig in i Tham Luang Nang Non-grottan med sin tränare sent på lördagseftermiddagen. En mamma som rapporterade att hennes son aldrig återvänt från fotbollsträning den dagen satte igång sökandet.

Grottan kan översvämmas kraftigt under Thailands regnperiod, som sträcker sig från juni till oktober.

Enligt Kamolchai har turister som fastnat i grottan av tidigare översvämningar räddats efter att vattnet dragit sig tillbaka några dagar senare.

Officiellt stängdes grottan för regnperioden och varningsskyltar sattes på plats. Parkvakter leder vanligtvis turister in i grottan under torrperioden, men laget och deras tränare bestämde sig för att gå in trots varningarna. Grottan är inte en återvändsgränd och är kopplad till andra grottor också så förhoppningen är att laget är levande och väl djupare i systemet, som enligt myndigheterna inte svämmar över.

För närvarande, klockan 4:00 på måndagen, hjälper ett team från marinens undervattensdemoleringsanfallsenhet och simmar genom den översvämmade grottan för att försöka nå det fångade fotbollslaget.

Vi kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar när vi får dem.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/