2:00 27 juni Uppdatering: Regn utan avbrott fortsätter att hindra räddning av fotbollslag för ungdomar i Cave, Pumps överväldigade

USA skickar ett team av marinsälar och katastrofexperter för att hjälpa till, på väg från Hawaii.

Chiang Rai-

Stora regn fortsätter att dämpa räddningsaktionen i Tham Luang-grottan nära Myanmars gräns. Högtrycksvattenpumpar och elektriska ledningar för att driva dem installerades framgångsrikt men har hittills inte kunnat stoppa det stigande översvämningsvattnet på grund av regnet.

Generalmajor Bancha Suriyapan, befälhavare för 37:e armécirkeln, sa att soldater som kammar sluttningen ovanför grottan för alternativa ingångar har hittat totalt fyra schakt som kan ge tillgång till komplexet. Två av dessa schakt är igensatta men de andra kan ge tillträde, räddningsteam och soldater undersöker för närvarande schakten och möjligheten att kunna rappella ner i grottan genom dem.

Tills vidare har helikoptrar som används för att undersöka området varit inställda på grund av kraftiga regn och dålig sikt i området. Han varnade också användare av sociala medier att inte dela falska nyheter och påminde dem om att officiella meddelanden kommer att släppas genom dem. (Se nedan)

Thai Navy Seals fortsätter att ge regelbundna uppdateringar om operationen på sin Facebook, som finns på https://web.facebook.com/ThaiSEAL/. 

Förenta staternas Stillahavskommando i samarbete med den thailändska militären skickar ett team av US Navy Seals och katastrofexperter för att hjälpa till med räddningen. De är just nu på väg från Hawaii och förväntas anlända sent på kvällen.

Inrikesministern Anupong Paochinda, som är närvarande tillsammans med turistministern och chefen för armén vid ingången till grottplatsen, uppgav att räddningsaktionen fortsätter trots det oavbrutna regnet och stigande översvämningsvatten. Dykare har för närvarande tagit sig in i grottorna igen för att fortsätta sitt sökande från och med onsdag morgon. Anupong uppgav också att de fortfarande starkt tror att laget är vid liv baserat på bevis som hittats, det faktum att de är mycket vältränade och det faktum som avslöjats av medlemmar i teamet som inte var närvarande på vandringen och familjemedlemmar att de har vandrat i grottan flera gånger och flera medlemmar var mycket bekanta med grottan och dess layout.

Familjemedlemmar, trots det oavbrutna skyfallet, fortsätter att slå läger framför grottan och ber och hoppas på ett mirakel.

 

KÄLLAThai Navy Seal Facebook, Bangkok Post, Reuters,
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/