Räddningsuppdatering: Kraftiga oavbrutna regn fortsätter att hindra räddningsförsök och svämmar över nästan vid grottans mynning

Chiang Rai-

Från Thai Navy Seals Facebook-sida, från och med 1:00 på torsdagseftermiddagen har de tvingats tillfälligt avbryta räddningsförsöken igen på grund av oavbrutet kraftiga regn som, som bilden visar, riskerar att översvämma även ingången till grottan där ett fotbollslag och deras tränare förblir fångade.

Väderprognosmakare säger att regnet bör upphöra i kväll, vilket kommer att ge en uppskov för Thai Navy Seals och utländska dykare, inklusive nyligen anlända US Navy-sälar, för att fortsätta sökandet efter det saknade laget.

Man tror att teamet befinner sig i och runt en del av grottan som heter Pattaya Beach, namngiven så att den aldrig helt översvämmas och lämnar en liten del av sand och sten, enligt myndigheterna och veteranen grottutforskaren Vern Unsworth från Storbritannien som har kartlagt och utforskade grottan i sin helhet och bor i Chiang Rai. Han och andra individer med erfarenhet av grottsystemet uppger alla att detta område, på grund av dess nivå, inte översvämmas. Katastrofåterställningsexperter har också anlänt från USA och diskuterar med thailändska tjänstemän om eventuellt tråkigt in i berget för att nå Pattaya Beach och kammare i närheten.

Detta är nu den sjätte dagen som teamet har fastnat inne i grottkomplexet och trots över 20 högtrycksvattenpumpar utplacerade för att sänka vattennivån fortsätter de skyfallande oavbrutna regnet att hindra framsteg.

Vi kommer att tillhandahålla uppdateringar

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/