Grottutrymningen måste påskyndas på grund av kraftigt förutsagt regn, barn ska lära sig att dyka

Bangkok-

Tisdag eftermiddag, cirka 3:00, uppgav inrikesminister Anupong Paojinda att de 13 medlemmarna i fotbollslaget som är fångade i Tham Luang-grottan skulle föras ut genom huvudentrén så snabbt som möjligt på grund av väderprognoser om kraftigt regn. Räddningsteamet kommer att försöka minimera nivån av simning och dykning genom att pumpa ut så mycket vatten ur grottan som de kan med de högsta drift- och tryckpumpar som finns tillgängliga. Detta förväntas hända under de närmaste dagarna snarare än de närmaste månaderna som ursprungligen rapporterades på grund av genuin oro för att området i grottan de befinner sig i också skulle kunna svämma över i kraftiga regn.

Anupong uppgav att de lär sig att dyka under de närmaste dagarna samt hur man simmar av några av de bästa experterna i världen, inklusive de brittiska grottdykare som hjälpte till att upptäcka dem. Flera sektioner kommer att kräva att laget dyker ensamt genom långa och smala sektioner, även om det kommer att finnas två eskorter före och efter dem för att hjälpa till vid behov. Han uppgav att räddningsteamet, som involverar utländska grottdykningsexperter, har utvecklat en solid plan för att hjälpa dem att dyka och simma ut inklusive eskorter vid varje del.

Hela laget har rapporterats vara i gott skick och friska. Med detta sagt har deras ögon varit mörka länge och kommer att behöva anpassas till normalt ljus. De kommer att få solglasögon när de utsätts för dagsljus.

Innan de utländska dykarna och thailändska marinsälarna hjälper till att få ut pojkarna måste de återfå sin styrka, vilket kommer att ta några dagar av fast föda och elektrolyter, sade Anupong.

Chiang Rai Prachanukroh-sjukhuset har ordnat en avdelning där alla 13 medlemmar i teamet kan vårdas såväl som deras anhöriga.

Mer information kommer men det ser ut som att de kommer att försöka få ut dem inom några dagar genom en mycket potentiellt farlig operation men en som mycket föredrog framför fler översvämningar i grottan.

 

 

 

 

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/