Pattaya City Marathon kommer!

Ett viktigt internationellt sportdatum i Thailands festival- och evenemangskalender är Pattaya Marathon, och 2018 är den 27th upplagan av detta populära lopp med arrangörer som förväntar sig 10,000 XNUMX löpare från hela världen.

Med platsen som den berömda badortsstaden Pattaya, belägen 140 km från Bangkok, kommer löpare att ha ett pittoreskt kustlandskap för att njuta av ett annat perspektiv på denna ständigt populära destination.

Racervägen 'Pattaya Marathon 2018' är designad för att imponera på både deltagare och åskådare. Det börjar vid Central Festival Pattaya Beach på Pattaya Beach Road och går längs Jomtien Beach, och passerar Pattaya Walk Street, Bali Hai Pier och Borommaratchachonnani Bridge på vägen. Det finns en utmanande uppförsbacke på 2 km mot Khao Phra Tamnak, Jomtien Sai 2, Sukumvit Road och Chaiyaphruek Road innan rutten svänger tillbaka till Pattaya Beach Road och mållinjen.

Loppprogrammet 'Pattaya Marathon 2018' inkluderar fem löpkategorier – 42.195 21.100 km helmaraton, 10.550 3.7 km halvmaraton, XNUMX XNUMX km kvartsmaraton, kvartsmaraton för rullstol, XNUMX km studentnöjeslöpning och en nöjeslöpning.

Helmaraton startar kl 03.00. och följer ovanstående rutt, medan halvmaraton börjar kl. 05.10 från Bali Hai Pier och springer samma rutt som helmaraton från denna punkt. Kvartsmaraton startar från Bali Hai Pier kl. 05.45. med sin rutt som passerar fyren och Pattayas utsiktspunkt och fortsätter nedförsbacke vid Khao Phra Tamnak till Pattaya 3 Road innan du vänder tillbaka till startpunkten för målet.

Viktigt är att många ställen, särskilt nattklubbar, diskotek och barer kommer att stängas tidigt för att undvika problem eftersom rutten går genom Walking Street. Så, för de som vill festa, kom ihåg att de kanske stänger redan vid midnatt.

Rullstolskvartsmaraton startar 06.20. medan elevernas nöjeslöp och nöjeslopp drar igång kl. 06.30. från Dolphin Circle i norra Pattaya, och dessa går till Sukhumvit Road och tillbaka längs Beach Road igen för målgång.

Belöningar för löpare inkluderar souvenirer, tröjor, troféer, medaljer och kontanter för de fem bästa löparna i 42.195 21.100 km maraton, 10.500 3.7 km halvmaraton, 3.7 3.7 km kvartsmaraton, XNUMX km nöjeslöpning, XNUMX km rullstolslöpare och XNUMX km nöjeslöpning för studenter (förutom souvenirerna). De manliga och kvinnliga löparna med de bästa tiderna kommer också att få en särskild utmärkelse.

Registrering för 'Pattaya Marathon 2018' kan göras genom att besöka Subdivision of Sports Tourism Development, Pattayas stadshus som är öppet måndag till fredag ​​från 08.30 till 18.30. och på lördag och söndag kl. 08.30 – 16.30. Onlineregistrering är tillgänglig på http://www.pattayamarathon.go.th/.

För mer information, se https://www.facebook.com/Pattaya-Marathon-366422933378043/

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/