Ny chef för Pattaya Baht Bus Council för att upprätthålla reglerna, ta med nya regler som att inte stå på baksidan av Baht Busses

Pattaya-

 

PATTAYA:–Den nya chefen för Pattaya Baht Bus Co-operative lanserade en kommitté med uppgift att utreda förare som bryter mot trafikreglerna.

Sutab Sukuojai lade fram sina planer och policyer för medlemmar och Banglamung-distriktets tjänstemän vid ett möte den 28 juni på kooperativets kontor i Pattaya.

Den nya ordföranden sa att han kommer att hjälpa armén och polisen att slå till mot förare som parkerar illegalt, inte använder busshållplatser och avviker från tilldelade vägar. Det har också meddelats, till stor förvåning för bahtbusschaufförer, expats och turister att det kommer att förbjudas att stå i bahtbussen eller på baksidan av bahtbussen. Människor som bryter mot denna lag kan debiteras upp till 3000 baht. Det är oklart om vitet åvilar föraren eller den som står på baksidan.

Anledningen till att man förbjuder att stå på baksidan av bahtbussar har angetts att många människor har ramlat av under åren, vanligtvis berusade, och skadat sig allvarligt. Att ta bort de bakre stående områdena på bahtbussarna undersöks också. Det uppges att detta förbud har skett omedelbart och polisen har börjat bötfälla personer som står på ryggen. Pattaya-nyheterna kan bekräfta att flera rapporter om turister som blivit tillsagda att betala 3000 XNUMX baht i böter för att ha stått på rygg har inträffat.

Baht-bussoperatörer kommer också att bli tillsagda att inte överfulla baht-bussar, särskilt vid busshållplatserna på andra vägen som går till Jomtien och Naklua. Slutligen kommer chaufförerna att påminnas om att inte överdebitera turister som inte känner till biljettpriset eller ta mer betalt under hög trafik.

Sutab lovade att de som befunnits skyldiga kommer att avstängas från att köra bil och att få körkortsåterkallelse för upprepade brott.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/