Turistbåt sjunker utanför Phuket, dussintals turister saknas och befaras döda

Dykare söker igenom skrovet på en sjunken båt utanför södra Thailands kust efter mer än 50 passagerare som saknas efter en våldsam storm torsdag eftermiddag.

Dykarbåten Phoenix PC hamnade i problem utanför semesterortsön Phukets kust när en storm slog upp vågor så höga som fem meter (16 fot) och slog dem mot fartyget och fick det att köla omkull.
Det troddes att det fanns 105 passagerare ombord på det kapsejsade fartyget, inklusive 93 turister, en guide och 11 besättningsmedlemmar. Många ansågs vara kinesiska turister som semester på den thailändska semesterorten.
Bilder från platsen som lades upp på den thailändska marinens Facebook-sida visade passagerare bära ljusorange flytvästar på uppblåsbara livflottar.
Polisöverstelöjtnant Somsak Sophakarn, biträdande chef för Phukets provinspolisstation i Chalong, sa på torsdagen att 48 personer hade räddats och förts till land.
Den thailändska marinen, marinpolisen och lokala fiskare sökte efter de återstående passagerarna på torsdagskvällen, men avbröt deras insats sent på natten.
De återupptog sitt sökande igen fredag ​​morgon och skickade helikoptrar, fiskefartyg och dykare för att genomsöka vattnet.
Turister räddade från det sjunkande skeppet.
Kinesiska statliga medier rapporterade på fredagen att en kinesisk medborgare hade dött och 53 saknas. Av de 53 som saknas är 50 kinesiska turister, enligt nyhetsbyrån Xinhua, med hänvisning till den kinesiske generalkonsuln i Songkhla.
Vädersatelliter visade många åskväder utanför Phukets kust under hela torsdagen, enligt Thailands meteorologiska avdelning.
Två andra båtar kantrade också på torsdagen. Men alla passagerare ombord på dessa fartyg har räddats, enligt Xinhua.
Ön Phuket – känd för sina stränder och lyxiga resorter – är en av Thailands mest populära turistmål.
Prenumerera
KÄLLACNN
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/