Tjänstemän: Grottkomplex där thailändska pojkar räddades för att bli en stor turistattraktion och museum

Thailand-

Grottkomplexet i norra Thailand där 12 pojkar och deras fotbollstränare var instängda i mer än två veckor kommer att förvandlas till ett museum och en stor turistattraktion med guidade turer under icke-regnperioden inklusive kammaren där pojkarna hittades som när Cavern är inte översvämmad är gångbar att nå och inte en svår, men lång, vandring. Under regnperioden kommer det att finnas ett museum och informationscenter där besökare kan lära sig om grottan, räddningen och ta fotografier

Räddningstjänstemän sa att museet skulle visa upp hur operationen utvecklades och förutspådde att det skulle bli en "stor attraktion" för Thailand. Det är oklart vad, om någon, kostnaden kommer att bli. Tjänstemännen uppger att detta förväntas bli ett av de största turistmålen i Thailand under de närmaste åren.

Minst två företag är också ute efter att göra en film som berättar historien om räddningen, inklusive Hollywood som vill göra en stor film.

Den räddade gruppen återhämtar sig nu på sjukhus.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/