Thai Tourism Authority: Återuppfinnandet av Pattaya framgångsrikt, nu en familjedestination i världsklass

Pattaya ligger inbäddat på östkusten av Thailandviken, cirka 100 km från Bangkok, och är en av Asiens mest populära turistattraktioner, rankad som nummer åtta på listan över topp 20 destinationer i Asien av internationella övernattningar, enligt Mastercards Asia Pacific Destinations Index 2017. Det är också ökänt som Thailands sexhuvudstad, ett oönskat epitet som Tourism Authority of Thailand (TAT) har arbetat hårt för att skingra.

Och det har fungerat, eller så säger Tanes Petsuwan, TAT:s vice guvernör för marknadskommunikation. När han pratade med resebranschens publikation TTG Asia i juni meddelade han, "Pattaya har återuppfunnit sig självt för exklusiva resenärer."

Semesterstadens förslappade rykte sägs ha sitt ursprung under Vietnamkriget, när amerikanska trupper stationerade i regionen började besöka vad som då var en sömnig fiskeby och blev så tagna av den lokala gästfriheten att de återvände i allt större antal. När de gjorde det växte R&R-anläggningar upp för att tillgodose GI:ernas alla behov och Pattaya som vi känner igen idag föddes – 2012 var män fler än kvinnor i staden, med nästan sex män för var fjärde kvinna, enligt siffror till Reuters av TAT.

"TAT säkerställer att dess marknadsföringsstrategi och policy för att föra Thailand framåt som 'kvalitetsdestination' har gått i rätt riktning... och motsätter sig starkt all form av sexturism."

Prenumerera
KÄLLAThethaiger.com
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/