Polisen i Pattaya stad upprätthåller taxametrar och skriver biljetter för 1000 baht

Pattaya-
Lokala nyheter rapporterade att många Pattaya-taxichaufförer stoppades i ett tillslag mot mätaranvändning utanför Central Festival när den fyra dagar långa semesterhelgen började på fredag ​​och lördag.
Chefen för Landtransportdepartementet i Chonburi, Kanit Jiamrujikun, var i stan för att upprätthålla lagen som säger att de över femhundra taxichaufförerna i Pattaya måste slå på mätaren.
Flaggfallet bör vara 40 baht för de första två kilometrarna, men de senaste rapporterna har gjort det klart att de praktiskt taget aldrig använder sina mätare och istället anger sina egna priser, vanligtvis runt 200-300 baht för en kort sträcka.
Myndigheterna har sagt till taxichaufförerna att detta måste upphöra. Men taxichaufförer anser att på grund av stigande bensinpriser bör miniminivån vara 100 baht för de första två kilometrarna.
Kanit sa att många turister var i stan för fyra dagars semester och att de förtjänar rättvis behandling av taxichaufförerna.
Domen kommer att gå ut om hur detta kommer att lösas och om detta är ett tillfälligt tillslag eller kommer att vara långsiktigt.
Prenumerera
KÄLLAManager online
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/