Ett par mördade avrättningsstil mitt på ljusa dagen framför dussintals turister vid Buddhaberget

Dussintals turister bevittnade skottlossningen vid den populära turistattraktionen

Pattaya-

Ett ungt thailändskt par mördades brutalt avrättningsstil inför dussintals turister mitt på ljusa dagen i dag direkt framför den stora lokala turistattraktionen, Buddha Mountain.

Döda sida vid sida på platsen i söndags var Paweena Nameuangrak, 20, och 21 gamla Anantachai Jaritram.

Paweena hade träffats fyra gånger av 9 mm kulor och hennes pojkvän tre gånger. Polisen hittade sex skalhylsor och mycket blod på platsen.

Paret låg vid en Toyota Innova-bil som paret och två vänner hade hyrt för dagen från ett hotell där de bodde i södra Pattaya.

Deras två vänner Worathep Masoongngern, 20 och Sayan Sreesuk, 43, var oskadda.

Noppadol Bunsamer, 33, sa att turisterna hade anlitat honom för att köra dem runt sevärdheter i Pattaya-området. De hade varit på den flytande marknaden och Nong Nuch-trädgårdarna och var på väg att gå tillbaka till stan.

Paret hade precis gått iväg för att ta en drink när skotten hördes. Noppadol sa att han krympte ner i förarsätet av rädsla. Dussintals turister sprang skrikande och gömde sig bakom fordon och andra föremål för att komma undan skottlossningen.

Worathep sa att paret var gymnasieälskare utanför Pattaya-området efter att ha träffats i M3 (år 10). De hade bestämt sig för att åka till Pattaya för att fira Paweenas födelsedag på lördag och för att dra fördel av den fyra dagar långa semesterhelgen. Han sa att många män var intresserade av Paweena eftersom hon var en mycket attraktiv kvinna.

Polisen misstänker en kärlekstriangel och letar efter föraren till en röd skylt Honda CRV-kortnummer ก (gor) 5195 där skotten tros ha kommit ifrån. De har bett medlemmar i lokalsamhället att hålla utkik efter detta fordon men vara försiktiga eftersom föraren anses vara beväpnad och farlig.

Buddha Mountain är ett populärt turistområde där en stor buddhistisk bild är inristad i bergssidan och ser upp till flera tusen turister om dagen.

Vi kommer att tillhandahålla fler uppdateringar när vi får dem, men polisen agerar snabbt och har försäkrat allmänheten att detta var en individuell tvist, troligen en kärlekstriangel, och inga turister skadades eller var i fara under händelsen.

Prenumerera
KÄLLADagliga nyheter
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/