Iranska turister får böta 2000 baht för nedskräpning, utan kvitto, kostar stadens tjänstemän

Pattaya-

Vi rapporterade tidigare att två iranska medborgare klockan 3 i morse på Walking Street runt Bayshore Hotel vägrade att betala en avgift på 30 baht för att ha kastat en cigarettfimp framför en skylt och ett område där nedskräpning är olagligt och skylten tydligt uppger böterna. Det vill säga, nu när resten av historien har kommit ut från stadens tjänstemän, bara delvis sant.

Mr. Shahrokh Assadizadldleh, 32, från Iran och hans vän erkänner att de tappade en cigarett i ett ögonblick av förfallen dom nära hotellet Siam Bayshore. Flera män som verkade vara polis i uniform grep honom. (De arresterade honom inte eller tog honom till Soi 9.) Han betalade punktböterna på 2000 baht som de krävde efter att ha visat honom skylten men visade honom inget kvitto. Han sa att de verkade vara i officiella uniformer. Efter att han pratat med sin vän och försökt prata med chefen för Siam Bayshore som inte var tillgänglig gick han till turistpolisens box nära Siam Bayshore vid Bali Hai Pier för att klaga.

Tjänstemännen i tjänst vid turistpolisens assistansbord uppgav att han enligt thailändsk lag borde ha fått ett kvitto. Dessutom ska nedskräpningsböter endast betalas i stadshuset och inte tas på plats av tjänstemän.

Det gick inte att hitta de personer som bötfällt den iranska turisten och polisen beslöt att betala böterna igen själva och betala i stadshuset i morse för att utfärda ett kvitto till mannen. Iraniern erkände brottet, lovade att inte göra det igen, men varnade också för att man alltid skulle be om ett kvitto.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/