Lokala tjänstemän genomför återskapandet av dubbel avrättning, varnar påstådd affärsman att de kommer efter honom

Den påstådda hjärnan bakom avrättningen, Mr. Fat, en Phuket-miljonärs plats är för närvarande okänd.

Pattaya-

Chefen för Chonburi-polisstyrkan hade några starka ord till den påstådda hjärnan bakom mordet på ett ungt thailändskt par i dubbel avrättning framför den populära turistattraktionen Buddha Mountain denna vecka, som ägde rum inför dussintals turister.

Efter att ha återupprättat aktiviteterna hos en man som gav information om parets rörelser, skämde Pol Maj Gen Nanthachart Suphamongkhon inte i sina ord när han hänvisade till Phuket-miljonären "Sia Uan", en mycket kraftfull och känd affärsman från Phuket. i Phuket som Mr. Fat. Mr. Fat har hittills varit tyst och hans plats är okänd offentligt om anklagelser om att han arrangerade träffen på paret efter en påstådd personlig tvist.

"Ta med alla bödlar och ge upp dig själv. Om du försöker fly kommer vi att jaga dig – det kan du vara säker på.

"När vi hittar dig och om du gör motstånd kommer du att bli skjuten."

"Sia Uan" (Mr Fat) är smeknamnet för Panya Yingdang.

Chefen ansträngde sig också för att lugna allmänheten som förskräcktes av dubbelmordet i avrättningsstil på parkeringen vid den populära turistattraktionen i Sattahip nära Pattaya:

"Allmänheten kan ha förtroende för Chonburi-polisen. Vi kommer att arrestera dem alla. Allt kommer att vara ärligt, över styr och enligt lagen.”

"Chonburi-polisen kan inte köpas", sa han till reportrar på Na Jomtiens polisstation.

Tidigare Daily News rapporterade att Sayan Srisuk, 43, fördes till sex platser i Pattaya och Sattahip som en del av återskapandet av sin roll i brottet. Han uppgav för polisen att han var en av en grupp individer, som tros vara fem till antalet, anlitad av Mr. Fat för att mörda paret och ge information om var de befinner sig. Trots tidigare rapporter var han INTE skytt och förare av fordonet utan var kopplad till den inre cirkeln och gav information om parets rörelser som ledde till deras mord. Han samarbetar fullt ut med polisen.

Tidigare rapporter i andra medier antydde att han betalades 20,000 XNUMX baht för information om var paret var.

Den attraktiva tjugoåriga Paweena Namuangrak och hennes vän Anantachai Jaritram, 21, en servitör i Nakorn Pathom, sköts ner i söndags i ett hagl av kulor inför chockade turister. De var på en rundtur i attraktioner runt Pattaya som en del av Paweenas födelsedagsfirande.

Paweena tros ha haft ett förhållande som hon bröt med Panya, Mr Fat, som senare skickade hennes familj en miljon baht trots att de inte ville ha det i ett försök att få tillbaka henne.

Föräldrarna till Anantachai sa att deras son och Paweena inte var älskare och bara goda vänner. De uppgav också att Anantachai inte kände till situationen mellan Paweena och Mr. Fat och dödades bara för sin umgänge med henne.

Vi kommer att ge mer information när vi får den.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/