Armén och polisen i gemensam operation med amerikanska tjänstemän slår till mot Thep Prasit nattmarknad, beslagtar 4 miljoner baht av falska och piratkopierade varor

Pattaya-

Med start omkring 11:00 i går kväll, lördag kväll, gjorde dussintals poliser, regeringstjänstemän och armén en razzia mot Thep Prasit nattmarknad. Operationen leddes av biträdande turistpolischef, Pol generalmajor Surachate Hakpan, som sade att det var en gemensam operation med amerikanska tjänstemän på deras begäran för att stoppa piratkopierade varor från Thailand.

Tjänstemän blev chockade över att upptäcka över tio tusen föremål över hela marknaden vid en ren översiktlig inspektion, till ett värde av cirka fyra miljoner baht, som inte var originalvaror. De uppgav att turister skadar riktiga företag genom att köpa dessa varor och att de endast bör köpa från licensierade försäljare.

Tjänstemännen sa att räder kommer att fortsätta över Pattaya och marknader för att säkerställa att piratkopierade varor inte har någon plats i Pattaya. Det är oklart om ägarna till marknadsstånden också hölls i förvar eller rättsliga åtgärder eller om deras varor bara konfiskerades. Det är också oklart vad som kommer att hända med de beslagtagna varorna.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/