Regeringens hälsovårdstjänstemän håller möte om Chonburi Dengue Fever-utbrott, donerar 87,000 XNUMX baht till familjer till nyligen drabbade

Pattaya-

Måndagen den 6 augusti 2018, cirka kl. 2, höll lokala hälso- och sjukvårdsstyrelser tillsammans med berörda lokala medborgare, poliser och sjukhuspersonal från hela Chon Buri-området ett möte för att ta upp det senaste utbrottet av denguefeber av typen "Code Red" i Chon Buri-området.

Det uppgavs att jämfört med 2015 finns det 45,000 XNUMX fler fall av denguefeber än tidigare år, vilket placerar Chon Buri i en kodröd situation. Denguefeber överförs i första hand av myggor och myggbett och de hårdast drabbade områdena är i allmänhet inte själva Pattaya utan de avlägsna områdena i Chon Buri och thailändska byar. Även om vissa turister fick denguefeber är majoriteten thailändska medborgare.

Det har inträffat flera dödsfall nyligen på grund av denguefeber i år, . Regeringen donerade totalt cirka 87,000 XNUMX baht till offrens familjer, som var närvarande och tacksamma för den vänliga donationen vid mötet.

Myndigheterna uppgav att team av hälsotjänstemän letade efter mygglarver och förstörde dem i flera problemområden i genomsnitt tre dagar i veckan. De varnade lokalbefolkningen att täcka upp när de gick ut och konstaterade att områden med stående stillastående vatten var den största faran för lokalbefolkningen. De uppgav också att myggspray kan hjälpa till att undvika bett.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/