Ärlig thailändsk taxichaufför lämnar tillbaka väska med 30,000 XNUMX baht till glömsk kinesisk turist

Pattaya-

Nyligen i nyheterna har det varit flera berättelser om ärliga taxichaufförer som lämnar tillbaka tillhörigheter till glömska turister. Vi har en annan incident som ägde rum tidigare idag med en ärlig förare.

Den kinesiska turisten Mingkin Chen, 45, hade bråttom att besöka en lokal turistattraktion och lämnade sin väska med totalt 30,000 60 baht i olika valutor, sitt pass, alla sina kreditkort och sin hotellnyckel på baksidan av en taxi. Taxichauffören, XNUMX-åriga Jumpol Sariya, hade avslutat att ta Mr Chen till attraktionen och hade plockat upp två andra passagerare som kom till Mr. Sariyas kännedom om väskan.

Mr Sariya återvände till turistattraktionen men kunde inte hitta Mr Chen. Han gick sedan till den lokala polisstationen för att söka hjälp med att lokalisera honom. Lokal turistpolis lyckades hitta Chen och de återförenades på polisstationen. En känslosam och tacksam Mr. Chen gav föraren 2000 baht och en gåva i smycken.

I slutet av dagen var det bara leenden.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/