Nya regn orsakar ytterligare erosion av Pattaya Beach, oro för den nyligen fyllda norra delen

Pattaya-

Under de senaste två månaderna har thailändska myndigheter gjort den norra delen av Pattaya Beach vid Dusit Hotel mycket bättre genom att importera matchande sand från ett närliggande land och tredubbla storleken på stranden till stor glädje för både turister, försäljare och turistmyndigheter. Denna framgångsrika påfyllning har fått myndigheterna att meddela att de kommer att utöka och fylla på resten av stranden ner till Walking Street innan högsäsong.

Men de senaste regnen som bilden nedan visar att det inte räcker att bara fylla på stranden, särskilt de mellersta och södra delarna av Beach Road, eftersom skador redan orsakas på de nyligen fyllda avsnitten.

Lokala expats och oroliga medborgare tog dessa bilder av ytterligare erosion under de senaste regnstormarna och med den värsta regnperioden kvar förutspås det att ytterligare erosion kommer att äga rum. Det primära problemet är att regnvatten rinner ner från de högre gatorna till Beach Road och sedan stagnerar och översvämmar Beach Road under varje större regnstorm innan de rinner ut till havet, och eroderar stranden i processen. Staden har installerat dyra pumpar på flera områden längs strandvägen som hjälper till att tömma vattnet snabbt men har inte helt eliminerat problemet.

Statliga myndigheter har gett ytterligare 400 miljoner baht till lokala myndigheter med uppgift att hitta en bättre lösning så att den nyligen fyllda stranden inte också urholkas och försvinner. Det är dock oklart vad lösningen blir i nuläget.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/