Påstådd rysk mördare efterlyst av Interpol tillfångatagen i Pattaya

Pattaya-

Igår morse, den 7 augusti 2018, kl. 11:00 Pattaya-områdets polis, under ledning av generallöjtnant Songsiri Siri Suk och Chonburi-guvernören beordrade vice polisavdelningen Thanat Khun Suksa vice premiärminister i Chonburi att arrestera Ivan Skiba, från Ryssland på en efterlyst Interpol-order för mord. Beslutet hade kommit till polisens kännedom dagen innan på ett tips om att Mr. Skiba gömde sig i Pattaya. Med samarbete från Immigration kunde Interpol och ryska polisen Chonburi-tjänstemän lokalisera Skiba inom tolv timmar.

Det påstådda mordet skedde den 9 oktober föregående år. Herr Skiba flydde från Ryssland efter det påstådda dådet och hade gömt sig i Chonburi en tid.

Mr. Ivan har tidigare haft problem med Pattayas polis. Han arresterades i mars för att ha smuggeldroger, marijuana och betalad borgen och erkände sig skyldig vid domstolen och betalade en hemlig böter. Men han var i huvudsak villkorlig frigiven och kan också möta ytterligare straff och att bli avstängd från thailändska myndigheter. Det är dock det minsta av hans bekymmer eftersom ryska myndigheter kommer att föra honom tillbaka till Ryssland för att hantera hans mordanklagelser.

Mr. Ivan var också på översta vistelse sedan 5 augusti.

Han greps utan incidenter i en lägenhet i Jomtien och kommer att hållas häktad tills han transporteras till Ryssland.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/