Amerikansk man slänger sin döda baby från Brooklyn Bridge i Amerika, flyr till Thailand

En Bronx-pappa flydde till Thailand efter att ha burit sin döda 7 månader gamla baby runt New York City i en ryggsäck och kastat sin kropp i en flod nära Brooklyn Bridge och andra turistattraktioner, uppgav polisen på onsdagen.

Thailändska myndigheter stoppade James Currie, 37, när han landade i Bangkok baserat på information som de fått av amerikanska myndigheter och blockerade honom från att komma in i landet och på amerikanskt uppdrag fängslade han honom på en opublicerad plats, sa NYPD:s detektivchef Dermot Shea. Han kommer att återlämnas till New York inom några dagar för att ställas inför en anklagelse om att ha döljt ett människolik, sa Shea.

En turist från Oklahoma såg den blöjklädda kroppen i söndags. Hennes man drog det livlösa barnet från East River till stranden och försökte återuppliva honom.

"Det här är ett hjärtskärande fall," sa Shea.

Barnets mamma, som bor separat från pappan i Bronx, hade sett nyhetsrapporter om barnet. Dagen efter fick hon reda på att Currie misslyckades med att lämna av deras barn på dagis.

Shea sa att kvinnan, 36, ringde ett "bloddrypande" samtal till 911 efter att ha försökt nå Currie. Under samtalet berättade hon för avsändaren att hon hade sett en rapport om barnet som hittades i floden och fruktade det värsta, tillade han.

Shea sa att barnet levde när Currie tog honom till sin lägenhet i Bronx runt 12:30 på lördagen, under en vårdnadsordning. Bebisen dog innan Currie reste och begav sig till Manhattan runt 1:30 på söndagen, tillade han.
Videon visade Currie gå mot floden och bära bebisen i en ryggsäck han gjort som bärsele. En ryggsäck sågs flyta i floden nära pojkens kropp.

Ytterligare åtal kan väckas i väntan på obduktion. Något beslut om barnets dödsorsak väntas inte denna vecka.

Diana Campbell, från Stillwater, Oklahoma, märkte först barnet runt klockan 4 på söndagen. Hennes man, Monte Campbell, vadade på grunt vatten nära South Street Seaport på Manhattans strandlinje, hämtade barnet och påbörjade HLR.

"Hon ringde bara till mig och sa att det låg en bebis i vattnet," sa Monte Campbell. "Jag ringde 911. Då trodde jag att det var en docka."

Han sa att barnet inte andades och inte visade någon puls.

Poliser anlände minuter senare och tog barnet ut på gångvägen, där de fortsatte med HLR innan barnet fördes till sjukhus och dödförklarades.

Currie gick ombord på flyget till Bangkok runt 2:20 på måndagen. Bebisens mamma ringde 911 vid 9-tiden på måndagen.
"Jag tror att det är självklart varför individen försökte komma undan så fort som möjligt," sa Shea.
Currie och barnets mamma var inte gifta, och polisen känner inte till några andra barn mellan dem, sa Shea.

Shea sa att en preliminär undersökning visade att stadens barntjänstadministration inte hade några tidigare rapporter om barnet eller paret.

"Vi har inga röda flaggor som fanns innan detta," sa Shea.

KÄLLAABC News
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/