Pattayas polischef lanserar programmet "Big Fort" för att få bort lånehajar och dåliga kontrakt

Pattaya-

Pattayas polischef Apichai Krobpech har personligen lanserat ett program som är utformat för att hjälpa till att undanröja det växande problemet med illegala lånehajar och avtalsmakare som förgriper sig på de missgynnade och fattiga i Pattaya.

Han har meddelat att de under den senaste månaden har ställt tio lånehajar inför rätta som debiterade orimliga räntor och förtärade individer som inte förstod konsekvenserna av ett lån till dem. Många av dessa lånehajar har handhavare som bemöter människor med obetalda lån med aggression och fysiskt våld.

Big Fort-programmet är också utformat för att stoppa dåliga kontrakt mellan företag och privatpersoner som också försätter kunden i underläge. Polisen har uppgett att alla som känner sig i ett dåligt kontrakt eller fastnat i ett dåligt lån för att nå ut till honom, gå så långt som att publicera sin personliga e-postadress på reklambladet som lånehajar är något som polisen tar mycket allvarligt.

Vi har bekräftat att detta inkluderar utlänningar och expats som tror att de har blivit förgripna av en lånehaj eller fastnat i ett dåligt kontrakt och känner att de inte kan ta sig ur det.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/