Drottningens födelsedag, mors dag är söndag, alla uppmanas att bära blått

Thailand-

Denna söndag, den 12 augusti, fyller Hennes Majestät Drottning Sirikit 86 år.

Statsarbetare, polis och militär måste bära den kungliga klädseln, men stadshuset vill också se allmänheten följa efter under hela månaden.

En lång rad aktiviteter hålls runt om i landet för att uppmärksamma tillfället.

Ingen information kom från Pattayas stadshus om lokala evenemang, men de släppte följande information som kanske inte är i kraft här: angående regionala områden och utomlands, provinsguvernörer och ambassadörer har i uppdrag att genomföra en välsignelseceremoni och hålla aktiviteter i augusti 12 efter behov.

Det kommer att hållas ett Dharma Practice Project 11-13 augusti på Buddha Mountain och dharma retreater över hela landet.

Dessutom sade statsministerns ständige sekreterare att regeringen vid detta gynnsamma tillfälle skulle vilja bjuda in den offentliga och privata sektorn och alla civila att dekorera sina byggnader och hem med HM Drottning Sirikits foto, thailändska nationella flaggor och flaggor med " Sor Kor”. Dessutom kommer välsignelseböcker att skapas för människor att skriva under på flera platser och regeringen skickar ut en inbjudan till alla att bära blått under hela augusti månad för att hedra drottningen.

Eftersom det är mors dag kommer många lokala restauranger och hotell att hålla speciella evenemang för att hedra mammor överallt. Detta är Mors dag för hela Thailand och en mycket speciell dag för det thailändska folket.

Grattis på mors dag från Pattaya News.

KÄLLAPattaya Daily Mail
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/