Thailand för att öka trafiksäkerheten, genomföra åtgärder som används i Japan

BANGKOK, 10 augusti 201: Thailands transportministerium kommer att införa trafiksäkerhetsåtgärder baserade på framgångsrika modeller som introducerats i Japan.

Enligt National News Bureau of Thailand sa transportminister Arkhom Termpittayapaisith att åtgärderna kom överens om under det 7:e mötet i Thailand-Japan Joint Working Group som hölls i onsdags på Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport.

Ett samförståndsavtal (MOU) mellan Thailands transportministerium och Japans ministerium för land, infrastruktur, transport och turism undertecknades för att se över och anpassa Thailands trafiksäkerhetsregler.

Enligt NNT har ministeriet och relaterade myndigheter redan antagit åtgärder baserade på den japanska modellen för fyra pilotmotorvägsrutter i provinserna Suphan Buri, Phetchabun, Uttaradit och Khon Kaen.

Om de lyckas kommer åtgärderna att utökas till ytterligare åtta provinser där trafikolycksfrekvensen är hög.

Under en studieresa till Japan drog tjänstemännen slutsatsen att det fanns lärdomar att dra från Japan eftersom det sätter stränga regler för kollektivtrafik för fordon och utrustning samt säkerheten för förare och passagerare.

Bilden: Ännu en olycka på Thailands farliga vägar

De tillämpas nu på det thailändska kollektivtrafiksystemet.

Thailand har det näst högsta antalet dödsfall i trafiken per 1,000 XNUMX av befolkningen i världen. Ansträngningar för att minska antalet dödsfall i vägarna, särskilt under helgdagar, har hittills misslyckats med att sänka olycksfrekvensen.

Eftersom turistankomsterna växer till cirka 38 miljoner i år, ökar också olyckor med utlänningar och regeringen har lovat att förbättra säkerheten och reglerna för alla former av transporter till land och till sjöss kopplade till turisttjänster.

 

Prenumerera
KÄLLANationella nyhetsbyrån
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/