Chockerande video: Pattaya City Police fångades på kamera och accepterade böter direkt utan kvitto, Special Affairs Utreder

Pattaya-

Våra reportrar och personal hade uppmärksammat en dold video tagen lördagen den 11 augusti där en turist som anklagades för nedskräpning på Bali Hai Pier direkt gav en närliggande polis som bevittnade nedskräpningen böter på flera tusen baht.

Videon har fått den tillförordnade chefen för Special Affairs, Kripal Wichet att tala direkt med media om händelsen. Dessutom har Abhist Vejjajiva direkt beordrat utredningen och återutnämningen av tjänstemannen som var inblandad i videoincidenten.

Borgmästaren i Pattaya och den tillförordnade chefen för specialfrågor talade båda om vad som hände i händelsen.

De uppgav att om en turist blir ertappad för att bryta mot en lag, såsom nedskräpning eller vaping, måste de få ett kvitto och böterna bör endast betalas i stadshuset eller i samverkan med andra tjänstemän på en officiell plats. Kvittot ska sedan tas till stadshuset och kan verifieras att det har betalats korrekt till staden och inte tagits i fickan.

Den nuvarande böterna på maximalt 20,000 100,000 baht är enligt Pattayas borgmästare som tittar på att sänkas. (Redaktörens anmärkning: Skyltarna på Beach Road säger för närvarande maximalt XNUMX XNUMX baht.) Böterna på en så hög nivå avskräcker inte bara turister från att bryta mot lagen utan det uppmuntrar också oetiska poliser att ta pengarna direkt och sätta dem i fickan.

Några veckor tidigare rapporterade vi om två arabiska turister som rapporterades som tävlande och vägrade att betala böter för nedskräpning. Det visade sig att de inte heller fick ett kvitto och tjänstemannen i det fallet fick också sina pengar i fickan jämfört med att följa de rätta förfarandena.

Chefen för Special Affairs säger att de har schemalagt ett möte med alla Pattaya-poliser för att betona hur detta skadar bilden av Pattaya och polisen och den ansvariga personen har stängts av vid denna tidpunkt och flyttats till en inaktiv position medan den utreds. Högsta straffet för den inblandade tjänstemannen blir uppsägning från polisen. Personen namngavs inte.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/