Kraftigt regn väntas under de kommande tre dagarna i Pattaya när den tropiska stormen Bebinca slår till i Vietnam

Thailand-

Den tropiska stormen Bebinca är på väg mot Vietnam och Laos och med det kraftiga regn och åskväder som förutspås drabba trettiosex provinser i Thailand, inklusive Chon Buri och Pattaya.

 

Klockan 4 i morse var den tropiska stormen "Bebinca" 400 kilometer nordost om Hanoi, Vietnam, med en maximal ihållande vind på cirka 70 km/timme. Stormen rörde sig i västlig riktning med hastigheten 16 km/h. Den förväntas nå övre Vietnam i morgon.

Stormen kommer sedan att avta för att bli en tropisk depression och en lågtryckscell över Laos senast den 18 augusti. Enstaka skyfall förutses i alla regioner i landet.

Att vara särskilt påverkad under 16-18 augusti är:

– Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Sukhothai, Phitsanulok och Tak i norr;

– Loei, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Bung Kan, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Kalasin och Mukdahan i nordost;

– Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi och Trat i öst; och

– Phetchaburi, Prachuap Khirikhan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phangnga och Phuket i söder.

Att påverkas den 19 augusti är: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Sukhothai och Tak i norr; Prachinburi, Sa Kaeo, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi och Trat i öst; och Ranong, Phangnga och Phuket i söder.

Detta förväntas, som vanligt, orsaka betydande störningar och översvämningar i Pattaya-området.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/