Pattayas kommunfullmäktige godkänner en budget på 95 miljoner baht för att kassera avfall på Koh Larn, bygga förbränningsugn

Pattaya-

Efter flera år av klagomål och olika studier och lösningar, godkände Pattayas kommunfullmäktige idag en budget på 95 miljoner baht med en tidsram på ett år för att kassera avfallet på Koh Larn och bygga en förbränningsugn för att korrekt bortskaffa avfallet från sin nuvarande plats på ön.

Med mängden turistankomster på Koh Larn ackumuleras så mycket som 20 ton avfall på ön dagligen, vilket ökar storleken på deponin till dess nuvarande nivå.

Flera planer har diskuterats under det senaste året, inklusive att eventuellt även kräva att turister betalar en avgift för att besöka ön för att minska mängden skräp. Detta kommer dock inte att ske.

Avfallet på Koh Larn kommer att föras med båt och entreprenörer till den korrekta deponeringsplatsen i Samut Prakarn i Rayong. Som nämnts beräknas det ta upp till ett år att få bort avfallet från ön och till rätt deponeringsplats. Rådet varnade för att det kommer att ta upp till två månader att befästa planen med entreprenörerna och gå till upphandlingsfasen, då de kommer att ha 365 dagar på sig att ta bort avfallet från det nuvarande deponiområdet.

När avfallsborttagningsprocessen har slutförts kommer en förbränningsugn att byggas på platsen för att korrekt bortskaffa skräp på ön. King Mongkuts tekniska högskola har personligen hjälpt till med att utveckla en plan för förbränningsugnen och vad den kommer att behöva för att på ett korrekt sätt göra sig av med öns avfall och hålla det vackert.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/