Den populära "modellen" Anastasia Vashukevich erkänner sig oskyldig i Pattayas domstol, säger att den inte har direkt bevis för Trump/Ryssian Colllusion

PATTAYA, Thailand (AP) – En modell och eskort från Vitryssland som väckte sensation genom att påstå sig ha information som kopplar rysk inblandning till valet av president Donald Trump sa på måndagen att hon inte längre har bevisen och att hon inte kommer att prata om det.

Anastasia Vashukevich, som också använder namnet Nastya Rybka, erkände sig oskyldig till anklagelser om värvning och sammansvärjning vid ett domstolsframträdande i den thailändska semesterorten Pattaya för att förbereda hennes rättegång tillsammans med sju medåtalade. Advokater kommer att lämna in juridiska inlagor vid en annan förhandling nästa vecka där domstolen förväntas fastställa ett datum för att vittnesmål ska börja.

Vashukevich, den ryska självutformade sexgurun Alexander Kirillov och sex andra personer greps vid ett sexträningsseminarium i Pattaya i februari och har suttit häktade sedan dess. Alla åtalade, som kan riskera upp till tio års fängelse om de döms, erkände sig inte skyldiga.

Vashukevich berättade för Associated Press att hon hade överlämnat ljudinspelningar till den ryske miljonären Oleg Deripaska, vars samtal om valinblandning hon påstod sig ha spelat in. Hon hävdar att han har all information och kommer att släppa den om han känner att det behövs.

Hon har sagt att hon tillhandahållit "eskort"-tjänster till Deripaska, som är nära Rysslands president Vladimir Putin och som har kopplingar till Paul Manafort, Trumps tidigare kampanjchef som nu ställs inför rätta i USA för penningtvätt och andra anklagelser.

När hon pratade med en AP-reporter i rättssalen i Pattaya sa Vashukevich att hon hade lovat Deripaska att hon inte längre skulle uttala sig i frågan och att han redan hade lovat henne något i utbyte mot att hon inte offentliggjorde bevisen.

"Han har lovat mig en liten sak redan," sa Vashukevich. "Om han gör det kommer det inte att vara några problem, men om han inte gör det..." sa hon med en axelryckning och ett leende.

Hon ryckte också på axlarna och log när hon tillfrågades om hon hade behållit sina egna kopior av informationen hon spelade in, som hon sa bestod av "lite ljud, lite video."

På frågan om vad materialet visade, sa hon: "Du måste fråga Deripaska."

Vashukevich skapade världsrubriker när hon först fängslades eftersom hon påstod sig ha ljudinspelningar av Deripaska som gav bevis på rysk inblandning i det amerikanska valet 2016.

Hon vädjade till Amerika om hjälp och om asyl genom ett brev till USA:s ambassad i Bangkok, men lämnade inga bevis för sina påståenden. Vid en utfrågning i april verkade hon byta trohet, bad om ursäkt till Deripaska och sa att det var amerikanerna, inte ryssarna, som förföljde henne.

En domare vid Pattayas provinsdomstol förklarade på måndagen att om seminariet inkluderade personer som hade sexuellt umgänge eller ordnade så att människor hade sex, skulle det anses olagligt enligt thailändsk lag även om det fanns ömsesidigt samtycke.

Kirillov, som ledde seminariet i ett mötesrum på ett hotell i Pattaya, berättade för domaren att seminariet lärde ut konsten att förföra och inte inkluderade sex eller gjorde några arrangemang för sexpartners.

Han sa att kursen lärde sina elever "hur man imponerar på flickor" och "hur man får flickors nummer", och att den inte involverade sexuella arrangemang.

"Vi är inte säkra på thailändsk lag, men i Ryssland är detta inte ett brottmål", sa han till domaren.

Åklagaren visade de åtalade ett foto som han sa visade några av eleverna ha sex som en del av kursen.

Kirillovs svar var att bilderna var "privata" och tagna efter seminariet på en privat plats och inte en del av en kurs, när en grupp studenter gick till en bar i Pattaya för att sätta sina lektioner på prov.

Vi kommer att ge mer information när vi får den.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/