Sydkoreansk turist bestulen på flera ägodelar, total kostnad på cirka 70,000 1000 baht och $XNUMX XNUMX kontanter koreanska dollar

Pattaya-

Tidigt på morgonen den 22 augusti 2018 rapporterade Jiyoung Hong från Sydkorea till Pattaya-polisen att han blev rånad på sitt hotellrum kvällen innan efter att ha tagit hem en thailändsk kvinna som han träffade på Walking Street.

Han uppgav att han förlorade ett guldarmband värt 50,000 18,000 baht, guldringar värda XNUMX XNUMX baht och cirka tusen dollar i koreanska kontanter.

Han säger att han var berusad kvällen innan och bestämde sig för att ta hem en attraktiv tjej som han träffade på Walking Street. På sitt hotellrum hävdar han att han fick en drink av kvinnan som fick honom att svimma. Den 27-åriga kvinnan Wongpanya Dee från Chiang Mai identifierades snabbt på grund av CCtv och fångades av Pattaya-polisen och fördes till polisstationen på Soi 9. Dessutom var Miss Dee inte världens smartaste tjuv eftersom hon hade kontrollerat sin riktiga identitet in med hotellpersonalen.

Hon erkände att hon tagit varorna från turistens rum medan han var svimfärdig och hade redan sålt föremålen till en lokal guldbutik i södra Pattaya. Pattaya-polisen arbetar med guldbutiken för att återlämna guldet till turisten. Butiken bekräftade att guldet som stulits av Miss Dee var värt vad den koreanska turisten hävdade. Det är okänt vad som hände med pengarna eftersom Miss Dee hävdade att hon inte hade dem.

Miss Dee kommer att ställas inför rätta och åtalas för stöld och misshandel på natten. Hon sitter för närvarande fängslad i Pattayas häktningsfängelse.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/