Bali Hai Pier kommer att utökas igen, Tre alternativ på bordet, Beslut i februari

PATTAYA:–Pattaya funderar på tre alternativ för att kraftigt expandera Bali Hai Pier för att rymma färjor, passagerarbåtar och fler motorbåtar.

Atirach Kanokwechayan, chef för Chonburi Department of Public Works and Town & Country Planning, beskrev de tre alternativen som övervägs av Consultants of Technology Co. under projektets andra offentliga utfrågning på Aiyara Grand Hotel den 15 augusti.

Konsulterna, som en del av sitt kontrakt på 20 miljoner baht, kommer i februari att rekommendera det bästa alternativet för Pattaya baserat på topografiska faktorer, tekniska utmaningar och effekter på den lokala miljön och ekonomin. Alla alternativ skulle omfatta fyra färjebryggor, fyra för passagerarbåtar och åtta motorbåtsbryggor.

Sammanlagt kunde piren ta emot upp till 50,000 30,000 personer om dagen under ett intervall på cirka en halv kilometer. Bali Hai betjänar för närvarande upp till XNUMX XNUMX människor om dagen.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/