Thailändskt valutabedrägerigäng greps med 1.7 miljoner baht falska nordkoreanska pengar.

  Den 26 augusti 2018 arresterade polisen i Pattaya och Chonburi sex thailändska medborgare som ägde 43 miljoner nordkoreanska won, värda cirka 1.7 miljoner baht, som ansågs vara falska.

  Thailändsk polis svarade på ett tips där en anonym person kom till dem och sa att han ville köpa vinsten i förpackningar om 10,000 XNUMX baht vardera, vilket skulle göra det möjligt för honom att göra en vinst eftersom det priset angavs vara långt under marknadsvärdet.

  Men vid köp och ytterligare undersökning av vinsten upptäckte han att sedlarna han hade var falska. Vid det här laget anmälde han händelsen till polisen som vidtog åtgärder.

  Chonburis poliser arrangerade en hemlig utredning för att köpa några sedlar från gänget och själva undersöka anklagelserna. När gruppen gick med på att utbyta med den hemliga officeren i en privat bostad blev de överfallna av Chonburi-polisen och arresterades.

  Totalt 43 miljoner nordkoreanska won upptäcktes i bostaden och fördes till Pattayas polisstation. Alla 43 miljoner won bedömdes vara falsk valuta. Polisen har uppgett att de skulle vilja att andra personer som tror sig ha blivit lurade av det här gänget ska träda fram. De personer som greps uppgav att de inte var medvetna om att valutan var falsk och de fick veta att den hade tagits från ett bankrån i Nordkorea.

De personer som arresterades är Hirun Porn, 36, Anupong Pattapan, 51 år. Preecha Thanunvat 59 år, Supatchanan Rapee, 45, Somsay Rakno, 45 år och Chansorn Khantin, 60 år. Alla sex misstänkta kommer att åtalas enligt thailändsk lag och sitter för närvarande i häkte. 

  

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/