Thai Maid stjäl nästan 500,000 XNUMX baht från hotellrummet på American, köper en bil.

En thailändsk kvinna har erkänt att ha stulit värdesaker värda nästan 500,000 XNUMX baht från en amerikansk turist i Pattaya.

Pimsiri Boonchu, 26, arbetade som hembiträde på Vogue Hotel i Pattaya Klang när hon begick stölden tidigare denna månad.

Amerikanska Tracy Nguyen, 48, berättade för polisen hur hon hade satt "stör ej"-skylten innan hon lämnade sitt rum på hotellet den 4 augusti.

Men när hon kom tillbaka upptäckte hon att hennes värdesaker saknades, inklusive 3,500 6,000 dollar i kontanter, diamantörhängen värda 2,000 2,100 dollar, ett guldarmband värt 700 XNUMX dollar, ett platinahalsband och ett armband värt XNUMX XNUMX dollar och en designerhandväska värd XNUMX dollar. Även Nguyens pass, kreditkort och körkort saknades. Det har inte avslöjats om föremålen tagits från ett kassaskåp eller lämnats ute i det fria.

Polisen säger att totalt 464,000 XNUMX baht i värdesaker stals från Nguyen, som nu har återvänt till USA.

Efter stölden sålde Pimsiri, som plötsligt och mystiskt sagt upp sitt jobb som piga, de stulna föremålen och köpte en Honda Civic-bil med intäkterna.

Polisen spårade slutligen upp Pimsiri till en adress i Nong Prue-området i staden på lördagen där hon greps och erkände brottet.

Pattayas polischef Pol Col Apichai Krobpetch sa att stölden skadade Pattayas rykte och uppmanade hotellen att vara mer noggranna när de granskar personalen.

Emellertid tillade Pol Colen att Nguyen sa att incidenten inte hade avskräckt henne från Pattaya och att hon sa att hon hade för avsikt att återvända till resorten igen i framtiden. Nguyen uppgav att hon var mycket imponerad av Pattaya-polisens professionalism och utförande när det gällde att hitta den misstänkte inblandade.

  Det förväntas att Pimsiri kommer att behöva betala tillbaka de stulna varorna till Nguyen.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/