Pattaya-polisen beordrades av chefen att forma sig när de arbetar med turister, inga fler ansiktsskydd tillåtna.

Top Brass polisorder har nått Pattaya och säger åt poliserna där att bli smarta, sluta gömma sig bakom masker och balaklavor och kommunicera mer effektivt med turister.


 
Den lokala polischefen Pol Col Apichai Krobpetch sa till Pattaya News att ordern hade nått hans kontor och att han var upptagen med att sprida informationen till sina män. Detta var särskilt viktigt eftersom Pattaya är en stor turiststad, noterade han.m


 
Trafikpoliser uppmanas att genomföra lagen rättvist och lösa trafikproblem på orten.
 
De uppmanas att ge bättre service, hjälpa allmänheten hela tiden och göra i ordning sina rutiner när det gäller husrannsakan och gripanden. Det krävs också bättre kommunikation med turister.
 
Och – som har rapporterats i andra delar av Thailand – blir poliserna återigen tillsagda att klä sig ordentligt och vara artiga.


 
Masker och balaklavor eller något som skymmer deras ansikten är nu ett "nej-nej" eftersom det bästa försöket att förbättra bilden av polisen bland thailändare och turister på en av landets ledande semesterdestinationer.
 
Thaivisa noterar att förra året ordnade chefen hårklippningar på stationen för 400 män eftersom en tidigare uppsättning order kom från höjden. Vid ett annat tillfälle anordnade han träningspass på Beach Road stationsparkering.
 
Det återstår att se vad chefen bestämmer sig för att göra den här gången för att förbättra sina mäns attityd och klädkänsla.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/