Pattaya City Police arresterar nio för offentligt spelande, 140 baht beslagtagits

Pattaya-

Klockan 3:30 på de tidiga morgontimmarna den 7 september 2018 informerades Pattayas polismajor Apichai Khemphet baserat på ett tips från en bekymrad medborgare att flera personer spelade ett tärnings- och kortspel offentligt på Soi 8 i Pattaya, vilket strider mot Thailands strikta spellagar.

Polisen skyndade sig till platsen och upptäckte nio thailändare, inklusive två handlare, som spelade offentligt framför flera butikshus på den livliga gatan.

Polisen slog till mot spelet och grep alla nio personer. De två återförsäljarna, Mr Anniwat Supararak, 28 år och Mr. Atthapol Depanant, 25 år, kommer att möta ytterligare avgifter inklusive potentiellt driva ett olicensierat kasino. De sju spelarna, i första hand thailändska kvinnor, kommer att åtalas för att ha brutit mot Thailands spellagar samt potentiellt slentrian och andra lagar.

Totalt 140 baht beslagtogs i razzian då varje spelare spelade för ungefär tio till tjugo baht.

Alla nio individer hålls för närvarande i Pattaya City-fängelset för pågående domstolsdatum som kommer att vara på måndag och kommer att tillbringa helgen i fängelse för att ha brutit mot lagen.

Redaktörens notering: Hasardspel tas väldigt, väldigt seriöst i Thailand, även för en så liten summa.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/