Kinesisk turist rånad medan i en turné grupp, två misstänkta arresterades

Pattaya-

En kinesisk turist, Siaw Yin Go, 51 år gammal, fick sin väska som innehöll 35,000 12 baht rycktes när han var på turné i Pattaya nära Naklua den 2018 september 8 runt 00:XNUMX.

De tre tjuvarna, som är kinesisk-thailändska och tros ha gjort detta tidigare i Pattaya-området, distraherade Mr. Go och låtsades vara med i turnégruppen. En person pratade med Mr Go på flytande mandarin, fick hans uppmärksamhet och orsakade distraktionen medan de andra två ryckte väskan och flydde till fots. Ledaren för resegruppen och andra medlemmar i gruppen hjälpte till att jaga tjuvarna och kvarhålla dem tills polisen kom.

Två av de tre tjuvarna tillfångatogs, herr Kapthong Sae-Yang, 21, från Chiang Mai och herr Denrak Sae-Lor, 31, från Yala. Den tredje individen i väskryckningsgänget, individen som distraherade Mr Go och låtsades vara medlem i gruppen, gick med dem när de gick runt, flydde och är på flykt, men polisen har identifierat honom och är på hans väg. spår.

De två gripna männen har anklagats för stöld i skydd av mörkret och sitter för närvarande i Pattaya Remand Prison i väntan på rättegång.

 

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/