Pattaya-polis räddad av sin Iphone under skottlossning på Pattaya Restaurant

Pattaya-

En polis från Pattaya tog nästan en till höften under en restaurangskjutning med en stor gangster – om inte för hans smartphone.

Sgt. Maj:t Powaret Banjong sa på tisdagen att han återhämtade sig från mötet på ett lokalt sjukhus där hans iPhone skyddade honom från en kula som avfyrades av en våldsam beväpnad man.

"Jag måste övervaka mitt tillstånd," sa Powaret från sin sjukhussäng på tisdagen.

Somchai "Hia Chai" Sae-chua, 49, som polisen säger är ett känt kriminellt element i stadens Na Kluea-distrikt, firade sin födelsedag sent på lördagskvällen den 15 september på den populära restaurangen All New Mouthburi.

Mot midnatt hamnade Somchai i ett verbalt och fysiskt bråk med en kvinna vid hans bord. Powaret, 31, som råkade vara där och äta middag med en annan polis utanför staden, ingrep och försökte trappa upp situationen.

I ilska drog Somchai fram en pistol och sköt flera gånger mot Powaret, som hoppade upp på bordet och drog också sin pistol. En av Somchais kulor träffade Powarets arm och en annan hans övre lår.

Omgången träffade iPhonen i hans byxficka och skyddade Powaret.

Efter att ha tagit de två kulorna föll Powaret till marken och hans poliskompis från Prachinburi, Lance Cpl. Naretrak Krueawara, 30, tog upp Powarets pistol och sköt tre gånger mot Somchai och skadade honom. När kulstormen slutade hade Somchai träffats i höger tinning, arm, mage och ben. Räddningspersonal anlände och kunde rädda honom.

Efter att både polisen och den misstänkte fördes till sjukhuset sa polisens talesman överste Krissana Pattanacharoen att Naretrak gick till Pattayas polisstation och lämnade in en anmälan.

Ingen av poliserna kommer att åtalas för sin inblandning, eftersom det bedömdes som ett självförsvar när de försökte lugna en fientlig situation. Somchai har åtalats för mordförsök och sitter för närvarande fängslad i Pattaya Remand-fängelset i väntan på rättegång.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/