Två män greps för att ha kidnappat en kinesisk man för lösen i Pattaya

Den biträdande kommissionären för Bangkoks storstadspolis meddelade gripandet av en kinesisk man och en thailändare som förde bort en kinesisk affärsman för lösen och höll honom i Pattaya.

En tredje thailändsk man är på flykt.

De gripna männen hette Liew Jonghai från Kina och Somchai Manicho från Thailand.

De två männen, tillsammans med den icke namngivna tredje mannen, orsakade medvetet en bilolycka med offret utanför en restaurang i Meng Jai-området i norra Bangkok i slutet av förra veckan.

När Pherng, affärsmannen, gick ut för att diskutera skadan på hans fordon blev han bortförd med kniv och kördes till Pattaya.

I Pattaya tvingades han underteckna ett dokument som överförde 140,000 700,000 Yuan eller cirka 200,000 XNUMX baht till de tre männen. Han ombads sedan att få ytterligare XNUMX XNUMX baht från vänner.

Efter att ha släppts rapporterade affärsmannen, som inte har nämnts, händelsen till Pattaya-polisen som lyckades fånga två av tre av de misstänkta. Biträdande kommissionär Pol Maj Gen Sompong Chingduang försäkrade turister och utländsk affärsman som fastnat i sådana brott att anmälningar alltid borde göras och att de alltid skulle utredas fullständigt. De misstänkta har hittills avböjt att ge ett offentligt uttalande om varför de begick brottet. Den kinesiske affärsmannen hävdar att han inte känner till någon av de misstänkta.

Jakten på den tredje mannen fortsätter.

Prenumerera
KÄLLAThai visum
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/