Uppdatering: Inbrottstjuvar i lokalområdet rånade nio utlänningshus i Pattaya-området

Pattaya-

Polisen grep söndagen den 16 september 2018 två misstänkta som enligt uppgift hade avlagt en ed om broderskap medan de tidigare satt i fängelse tillsammans för påstådd inblandning i en serie inbrott i olika hus i Pattaya City.

Muang Pattaya precinct superintendent Pol. Överste Apichai Krophetch ledde ett team av officerare för att arrestera de två misstänkta – Thanarath Saengjamreung från Khamphaeng Phetch-provinsen, 25, och Chon Buri-provinsen Itthichai Krajang, 22. Deras motorcykel Yamaha Fino beslagtogs också vid lunchtid på söndagen.

Paret anklagades för att ha brutit sig in i människors hus och rånat dem på värdesaker. Den senaste händelsen av detta slag ägde rum den 7 augusti 2018 i ett hus som hyrts av en sydkoreansk man, Park Moon Sub, 29. Inbrottstjuvarna ska ha rymt med ett värdeskåp som innehöll värdesaker värda 50,000 XNUMX Bt.

Paret var så framträdande att lokala byar i Pattaya-området hade hängt upp banderoller som varnade invånarna att låsa sina hem och vara vaksamma när inbrottstjuvar opererade i området.

Polisutredningen identifierade de två manliga misstänkta från CCTV-filmer där de flydde på en motorcykel med röd registreringsskylt. Paret spårades till ett hyrt hus i Soi Nong Yai 8. Efter att de greps, ska paret ha erkänt brottet och sagt att de hade blivit partners i brott och hade avlagt ett broderskapslöfte under sin tid i fängelse.

Efter att de släpptes i april för tidigare rån, konspirerade de för att begå inbrott i hus som hyrts av utlänningar i Pattaya City.

Paret sa att de hade rånat nio hus och spenderat de illa anskaffade pengarna på att gå ut och spela.

Redaktörens notering: Dessa två män är INTE personen vi skrev om som har rånat hem i Suksabai Villa-området, har Alex Swenson bekräftat att vi skrev i en tidigare artikel. Mr. Swenson fortsätter att erbjuda en belöning på 20,000 XNUMX baht för information som leder till gripandet av den personen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/