Tjugo kinesiska medborgare greps efter att ha kört bluffwebbplatser från Pattaya

Pattaya-

Tjugo kinesiska medborgare greps denna vecka i två räder i Pattaya och anklagades för att ha öppnat webbplatser för att lura sina landsmän i Kina.

 

Chon Buris polischef Maj Gen Nanthachart Supamongkol och Pattayas Pol Col Chitdecha Songhong höll en presskonferens för att tillkännage resultatet av räden tisdagen den 18 september 2018.

I den första räden greps sex kinesiska män i ett hus på Soi Khao Talo i byn Moo 10 i Tambon Nong Plue i Chon Buris Bang Lamung-distrikt.

De anklagades för att ha öppnat en webbplats för att lura kinesiska spelare att göra falska vad. De sex åtalades också för olagligt inträde i kungariket eftersom alla hade tagit sig in i landet utan giltigt visum eller pass.

Polisen beslagtog även fem datorer och 15 mobiltelefoner från deras hus. Polisen sa att omkring 500,000 2.4 yuan (BtXNUMX miljoner) gick förlorade i falska vad på webbplatsen varje dag och hade varit i drift under en längre tid.

I den andra razzian arresterade polisen 14 kinesiska medborgare i ett hus i Viewpoint bostadsområde och i Lumpini Jomthian Sea View condominium.

De 14 tog sig in i landet lagligt, uppger polisen. De anklagades för att ha arbetat utan tillstånd och för att ha öppnat en webbplats för att lura kinesiska investerare att köpa aktier, olja och utländsk valuta. Alla investeringar försvann, tillade polisen.

Alla tjugo kinesiska medborgare kommer att hållas kvar i Pattayas häktningsfängelse i väntan på att de ska framträda i domstol. Efter rättegången kommer de sex personerna utan lagligt pass att underkastas immigration för utvisning och förfaranden för överskridande.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/